dinsdag 2 oktober 2018

pompoensoep


Wat heb je nodig? ( voor 6 personen)
Olijfolie
1 fijngesnipperd uitje
* 1 wortel in kleine stukjes gesneden
1 stengel bleekselderij fijngesneden
1 rood pepertje fijngesneden
1 theelepel kaneelpoeder
* 2 eetlepels korianderzaadjes
1 pompoen geschild en zonder pitjes
1,5 liter groentebouillon
Zure room

* Handje verse salieblaadjesPeper en zout naar smaak

Stappenplan:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de geschilde pompoen in grove stukken en leg op een ingevette bakplaat of in een ovenschaal

3. Doe de korianderzaadjes samen met het verse pepertje en de kaneelpoeder in een keukenmachine en maal tot het pepertje in mooie kleine stukjes is
4. Giet een scheut olijfolie over de stukken pompoen en meng met je handen het koriander/pepertjes/kaneel mengsel goed door de stukken pompoen
5. Zet de pompoen nu in de oven voor een minuut of 40
6. Neem een grote pan, zet op het vuur en giet er een scheutje olie in.
7. Bak de gesnipperde ui, bleekselderij en wortel op zacht vuur voor een paar minuten
8. Voeg de geroosterde pompoen toe samen met de groentebouillon en breng aan de kook
9. Haal de pan dan van het vuur en mix het geheel met de staafmixer tot een mooie gladde soep
10. Breng op smaak met zout en peper
11. Zet nu een koekenpan op het vuur en gier er een scheutje olie in
12. Bak de salieblaadjes in de pan tot deze een beetje krokant geworden zijn, zonder dan deze te erg kleuren

13. Giet de soep in een bord of soepkom en doe er een eetlepel zure room bij en garneer met de krokante blaadjes salie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten