Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
dinsdag 2 oktober 2018
pompoensoep
Wat heb je nodig? ( voor 6 personen)
* Olijfolie
* 1 fijngesnipperd uitje
* 1 wortel in kleine stukjes gesneden
* 1 stengel bleekselderij fijngesneden
* 1 rood pepertje fijngesneden
* 1 theelepel kaneelpoeder
* 2 eetlepels korianderzaadjes
* 1 pompoen geschild en zonder pitjes
* 1,5 liter groentebouillon
* Zure room
* Handje verse salieblaadjes* Peper en zout naar smaak
Stappenplan:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de geschilde pompoen in grove stukken en leg op een ingevette bakplaat of in een ovenschaal
3. Doe de korianderzaadjes samen met het verse pepertje en de kaneelpoeder in een keukenmachine en maal tot het pepertje in mooie kleine stukjes is
4. Giet een scheut olijfolie over de stukken pompoen en meng met je handen het koriander/pepertjes/kaneel mengsel goed door de stukken pompoen
5. Zet de pompoen nu in de oven voor een minuut of 40
6. Neem een grote pan, zet op het vuur en giet er een scheutje olie in.
7. Bak de gesnipperde ui, bleekselderij en wortel op zacht vuur voor een paar minuten
8. Voeg de geroosterde pompoen toe samen met de groentebouillon en breng aan de kook
9. Haal de pan dan van het vuur en mix het geheel met de staafmixer tot een mooie gladde soep
10. Breng op smaak met zout en peper
11. Zet nu een koekenpan op het vuur en gier er een scheutje olie in
12. Bak de salieblaadjes in de pan tot deze een beetje krokant geworden zijn, zonder dan deze te erg kleuren
13. Giet de soep in een bord of soepkom en doe er een eetlepel zure room bij en garneer met de krokante blaadjes salie
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten