maandag 30 april 2018

Vietnamese pannenkoeken



Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
* 100 gram taugé
* Handvol muntblaadjes, klein gesneden
* Handvol koriander, klein gesneden
klein rood pepertje
Zakje (gemengde) sla
* 2 kippendijfilets, gebakken en in stukjes gesneden
* Vissaus
120 gram rijstmeel
360 ml water
* 1 theelepel kurkuma/geelwortel
* 1/2 theelepel zout

Stappenplan:
1. Meng het rijstmeel, het water, de kurkuma en het zout in een kom.
2. Verhit wat olie in een koekenpan en schep er een lepel beslag in. Je bakt met deze hoeveelheid vier pannenkoeken, dus kijk even hoeveel beslag je in de pan schept.
3. Je laat de pannenkoek nu een aantal minuten bakken tot het stevig wordt. De pannenkoek hoeft niet omgedraaid te worden en is gaar als hij in één stuk uit de pan komt (bij mij mislukte dat de eerste keer).  Herhaal dit voor alle pannenkoeken.
4. Snijd de overige ingrediënten en leg deze allemaal op een grote schaal. 
Nu kun je er dus voor kiezen om de pannenkoeken zelf te beleggen of je gasten het zelf te laten doen. Je kunt de pannenkoeken oprollen of gewoon als een open pannenkoek eten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten