zondag 1 april 2018

Indische bladerdeeghapjes



Wat heb je nodig:
* 1 grote ui, fijngesneden
300 g half-om-half gehakt of rundergehakt
* 2 teentjes knoflook, fijngesneden
* Handje fijngehakte wortel
* 4 el ketjap manis
* Nootmuskaat
Peper en zout
4-5 takjes selderij (kruid), fijngesneden
8-10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
* Rood pepertje


Neutrale olie om te bakken

Stappenplan:

DE VULLING

1. Bak de ui in wat olie, totdat deze zacht en goudbruin is geworden.
2. Voeg het gehakt toe en rul deze gaar. Laat al het vocht verdampen, zodat het vlees goed kan aanbakken.
3. Voeg de wortel toe en laat mee bakken om zacht te worden.
4. Laat daarna de knoflook eventjes meebakken.
5. Zet het vuur laag en voeg nu de ketjap toe.
6. Breng verder op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Proef de vulling bij het kruiden!
7. Voeg als laatste de fijngesneden selderij toe en haal van het vuur. Laat de vulling nu goed afkoelen.
Let op dat de vulling niet te nat is, maar wel een smeuïg geheel. Zit er nog wat vocht in, laat het dan nog iets langer bakken. Wordt het wat te droog, voeg dan eventueel een klein beetje extra ketjap toe.

DE HAPJES

1. Verwarm de oven voor op 180°C en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
2. Bedek een bakplaat met bakpapier.
3. Neem een plakje bladerdeeg en doe er ongeveer 3 eetlepels van de vulling in.
4. Maak de randen van het bladerdeeg met water een klein beetje vochtig en druk de randen naar elkaar toe, zodat je een gevuld driehoekje hebt. Maak de hapjes niet te vol anders gaan ze straks open in de oven. Druk als laatste de randen dicht met een vork.
5. Leg de hapjes op de bakplaat en bak deze in 25-30 minuten goudbruin in het midden van de oven. Je kan eventueel het deeg nog bestrijken met een losgeklopt ei. .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten