Wat heb je nodig?
- 1 kilo kleine kippenpootjes (of kipvleugeltjes, drumsticks enz.)
- 65 ml ketjap manis
- 150 ml water
- 2 eetlepels honing
- 1/2 eetlepel hoisin
- 4 grote gehakte knoflooktenen
- 2 theelepels gehakte gember
- 1/2 theelepel 5 kruidenpoeder
- 2 gehakte spaanse pepers (of sambal naar smaak)
- scheutje olie om in te bakken
Stappenplan:
1. Meng de ketjap,hoisin, honing en water in een kommetje en roer goed door.
2. Verhit de de wok en doe er de olie in.
3. Als de olie heet is voeg je de pepertjes, knoflook en gember toe om deze heel even te roerbakken.
4. Voeg de kip toe en roerbak een minuut of 10.
5. Voeg het ketjapmengsel en de 5 kruidenpoeder toe en draai het vuur laag.
6. Doe een deksel op de wok en laat de kip zo'n 20 minuten sudderen.
7 Haal na 20 min. de deksel van de wok en zet het vuur hoger.
8. Roer het geheel door totdat de saus ingekookt is en de kip geglaceerd is. Pas op dat het niet te hard gaat.
1. Meng de ketjap,hoisin, honing en water in een kommetje en roer goed door.
2. Verhit de de wok en doe er de olie in.
3. Als de olie heet is voeg je de pepertjes, knoflook en gember toe om deze heel even te roerbakken.
4. Voeg de kip toe en roerbak een minuut of 10.
5. Voeg het ketjapmengsel en de 5 kruidenpoeder toe en draai het vuur laag.
6. Doe een deksel op de wok en laat de kip zo'n 20 minuten sudderen.
7 Haal na 20 min. de deksel van de wok en zet het vuur hoger.
8. Roer het geheel door totdat de saus ingekookt is en de kip geglaceerd is. Pas op dat het niet te hard gaat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten