Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
woensdag 20 september 2017
Roti met bloemkool, prei en kip
Bereidingstijd: 20 min
Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)
* 3 el olie
* 300 g kipfilet
* 1 ui
* 1 teen knoflook
* 2 el vadouvan (specerijenmelange)
* 600 g bakaardappeltjes
* 350 g bloemkoolroosjes
* 300 g gesneden prei
* 350 ml kraanwater
* 1 pak Surinaamse roti (250 g, Rosita's)
Stappenplan:
1. Snijd de kip in blokjes.
2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.
3. Verhit de olie in de wok en bak de kipfilet in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin.
5. Voeg de ui, knoflook en vadouvan toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
6. Voeg de aardappel toe en bak 5 min. mee. Schep af en toe om.
7. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes in kwarten.
8. Voeg deze met de prei en het water toe aan het kip-aardappelmengsel en breng aan de kook. 9. Doe de deksel op de pan en stoof 8 min. op laag vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
10. Bereid ondertussen de rotipannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
11. Leg op elk bord een rotipannenkoek en verdeel het bloemkool-kipmengsel erover.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten