maandag 23 oktober 2017

Indonesische salade met sperziebonen



Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

200 gr. sperziebonen
* 200 gr. spitskool
40 gr. kokos chips
65 gr. taugé
1 limoen
2 sjalotten
1 eetlepel olie
4 theelepels (boemboe bali)

Stappenplan:
1. Snijd de sperziebonen in stukjes van 2 centimeter en blancheer deze beetgaar.
2. Voeg in een grote kom de boemboe bali toe met het sap van de limoen en klop los.
3. Meng de rauwe spitskool, kokoschips, taugé en geblancheerde sperziebonen er doorheen.
4. Snijd de sjalotten in halve ringen en bak deze in een eetlepel olie goudbruin en knapperig.
5. Serveer de groenten in de boemboesaus met de gebakken sjalotten en eventueel wat rijst, nasi goreng en kroepoek.
6. Houd je van pittig? Voeg dan een beetje rode peper of sambal aan de boemboe toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten