Nogmaals een van mijn lievelingsgerechten. Een wokgerecht vol smaak zoals je deze bij het Chinese restaurant op zou halen.
Wat heb je nodig:
* 1 pak brede rijstnoodles
* 400 gr. peen juliënne
* 400 gr. taugé
* 500 gr. kippendijreepjes
* 1/2 komkommer, geraspt
* bosje munt, fijn gehakt
* bosje koriander, fijn gehakt
Voor de woksaus:
* 4 teentjes knoflook, geperst
* 4 el. donkerbruine basterdsuiker
* 2 el. limoensap
* 2 el. sojasaus
* 4 el. vissaus
* 2 el. zonnebloemolie
Voor de komkommer:
* 1 eetlepel kristalsuiker
* 2 eetlepels rijstwijnazijn
* 1/2 komkommer, geraspt
Stappenplan:
1. Roer alle ingrediënten voor de woksaus door elkaar in een kommetje.
3. Bak de kippendijreepjes kort aan in een scheutje zonnebloemolie en zet apart.
4. Bak de taugé en de peen kort aan in de pan en voeg hieraan de kipreepjes toe.
5. Doe de rijstnoodles in een vergiet en overgiet deze met kokend water totdat ze zacht worden.
6. Doe de rijstnoodles bij de kip en de groenten in de pan en roer goed.
7. Roer de woksaus door het geheel.
8. Roer de gehakte munt en koriander door het geheel.
9. Roer in een kommetje de suiker en de rijstwijnazijn door elkaar.
10. Rasp een halve komkommer en roer deze door het suikermengsel.
Serveer de kip en noedels met de komkommer
Geen opmerkingen:
Een reactie posten