Wat heb je nodig (voor ongeveer 12 crackers)
* 100 gr. speltmeel
* 3 eetlepels sesamzaad
* 3 eetlepels pompoenpitten
* 3 eetlepels zonnebloempitten
* 4 eetlepels gebroken lijnzaad
* 2 eetlepels olijfolie
* 3 theelepels gedroogde rozemarijn
* 3 theelepels gedroogde rozemarijn
* snuf zout
* 140 ml lauwwarm water
* keukenmachine
* 2 vellen bakpapier
* bakplaat
* deegroller
Stappenplan:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar in de kom van de keukenmachine. De zaden kun je heel laten, maar je kan ze ook grof hakken.
3. Voeg de olijfolie toe aan het mengsel.
4. Voeg rustig het water toe en meng het geheel kort tot een stevig mengsel.
5. Laat het mengsel even staan tot het volledig afgekoeld is.
6. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht, leg hier het deeg op en dek het af met een ander stuk bakpapier.
7. Rol het deeg uit tussen de twee vellen bakpapier tot een dikte van 2 of 3 millimeter.
8. Snijd het deeg in rechthoeken.
9. Bak de crackers in c.a. 30 min goudbruin.
* keukenmachine
* 2 vellen bakpapier
* bakplaat
* deegroller
Stappenplan:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar in de kom van de keukenmachine. De zaden kun je heel laten, maar je kan ze ook grof hakken.
3. Voeg de olijfolie toe aan het mengsel.
4. Voeg rustig het water toe en meng het geheel kort tot een stevig mengsel.
5. Laat het mengsel even staan tot het volledig afgekoeld is.
6. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht, leg hier het deeg op en dek het af met een ander stuk bakpapier.
7. Rol het deeg uit tussen de twee vellen bakpapier tot een dikte van 2 of 3 millimeter.
8. Snijd het deeg in rechthoeken.
9. Bak de crackers in c.a. 30 min goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten