zondag 3 mei 2020

Bleekselderijsoep

Ik maakte deze soep met een restje bleekselderij en een recept van de Albert Heijn.

Wat heb je nodig?

* 1 struik bleekselderij
* 1 grote ui
* 2 eetlepels bakboter
* 2 eetlepels bloem
* 50 ml droge witte wijn
* 1 pot gevogeltefond ( 380 ml. AH)
* 150 gr. Stilton (kaas)
* 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
* zout
* versgemalen peper
* 300 ml. water

* staafmixer of keukenmachine



Stappenplan:
1. Was de bleekselderij onder de kraan en snijd de onderkant er vanaf.
2. Snijd 1 stengel bleekselderij in lucifer dunne stukjes. Deze is voor de garnering.
3. Snijd de rest van de bleekselderij in blokjes.
4. Pel en snipper de ui fijn.
5. Smelt de boter in de pan en fruit de ui en bleekselderij op halfhoog vuur in 5 minuten.

6. Schep hierna de bloem erdoor en laat het mengsel even garen.
7. Schenk de wijn en 100 ml. fond erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Blijf goed roeren tot de vloeistof en het bloemmengsel goed gebonden zijn.
8. Schenk de rest van de fond erbij en blijf roeren.
9. Breng het geheel aan de kook en kook de groenten in 15 minuten gaar.
10. Snijd de korst van de Stilton kaas en snijd deze in kleine blokjes.

11. Voeg de helft van de kaas en de crème fraîche toe aan de soep en pureer deze met een staafmixer of in de keukenmachine.

12. Garneer de soep met de overgebleven crème fraiche, bleekselderij en kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten