Dit is groentesoep zoals mijn moeder deze vroeger maakte. Simpel maar smaakvol. Zij maakte soepballetjes door het vlees uit twee braadworstjes te knijpen. Dat doe ik nu ook nog steeds.
Wat heb je nodig: (5 porties)
* 1 fles Grand Italia Sugocasa Erbe
* 1 blikje tomatenstukjes
* 1 liter water
* 2 groentebouillonblokjes
* 400 gram soepgroenten
* 2 ongekruide braadworstjes
* stokbrood
* kruidenboter
* 1 grote soeppan
Stappenplan:
1. Breng 1 liter water aan de kook en los hierin de twee bouillonblokjes op.
2. Voeg hieraan de inhoud van de fles Grand Italia toe.
3. Doe de inhoud van het blikje tomatenstukjes in de soep.
4. Voeg de soepgroenten toe.
5. Open de verpakking van de braadworstjes en knijp deze uit in de soep zodat je kleine balletjes hebt.
6. Laat de soep 20 minuten koken op middelhoog vuur.
Serveer de soep met stokbrood en kruidenboter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten