zondag 24 februari 2019

Lasagna bolognaise



Wat heb je nodig:

* 500 gr. rundergehakt
* 400 gr. champions
* 1 fles Grand Italia sugocasa pikante
* blikje tomatenstukjes ( 400 gr.)
* scheutje rode wijn
* 600ml melk
* 1 eetlepel pesto
* lasagnabladen
* beciamelsaus ( zakje Grand Italia)
* strooikaas
* bakboter
* olijfolie
* steelpannetje
* hapjespan
* ovenschaal
* schaaltje
* zeef
* aluminiumfolie

Stappenplan:

1. Verwarm de oven voor op 180°C
2. Snijd de champions in plakjes.
3. Laat olijfolie warm worden in de hapjespan en bak hierin de champions goudbruin.
4. Schep de champions uit de pan in een schaaltje en zet opzij.
5. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin het gehakt rul.
6. Voeg de champions toe aan het gehakt in de pan.
7. Doe een scheutje melk in de pan met gehakt en laat dit op hoog vuur verdampen.
8. 
Doe een scheutje rode wijn in de pan met gehakt en laat dit op hoog vuur verdampen. 
9. Voeg de inhoud van de fles Grand Italia sugocasa pikante toe
10. Zeef de inhoud van het blikje tomatenstukjes en doe de tomatenstukjes in de pan.
11. Roer een eetlepel pesto door de saus.

12. Voeg de inhoud van het zakje beciamelsaus beetje bij beetje en al roerende toe aan 1/2 liter koude melk
13. Verwarm het mengsel op laag vuur al roerend tot het kookpunt
14. Laat de saus zo'n 2 minuten koken terwijl je blijft roeren.

15. Vet een ovenschaal in met boter.
16. Begin met een laag lasagnabladen op de bodem en doe hier bovenop een laag becaimelsaus en vervolgens een laag tomatensaus.
17. Herhaal stap 16 tot de schaal vol is.
18. Strooi een laag strooikaas over de lasagna.
19. Dek de ovenschaal af met een stuk aluminiumfolie.
20. Zet de lasagna voor 20 minuten in de oven.
21. Haal na 20 minuten de aluminiumfolie van de ovenschaal en bak de lasagna nog zo'n 10 minuten tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten