zondag 15 juli 2018

Zelfgemaakte Oreo koekjes

Sinds ik het recept voor zelfgemaakte Oreo-koekjes ken, vind ik die uit de winkel eigenlijk helemaal niet meer lekker. Bak en ervaar het zelf!



Wat heb je nodig:


Voor het deeg
* 260 g patent bloem
* 5 g (ruim 1 tl) bakpoeder
* 40 g cacaopoeder
* snufje zout
* 110 g zachte boter
* 170 g poedersuiker
* 1 ei
* 15 g melk
* 25 g 100% pure cacao chocolade, geraspt
* 1 tl vanille extract

Voor de vulling
* 250 g poedersuiker
* 50 g zachte boter
* 30 g melk
* 1/2 tl vanille extract

* deeguitsteker
* bakpapier
* plasticfolie
* evt. een koekstempel

Stappenplan:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Zeef bloem, cacao, bakpoeder en zout in een kom en zet apart.
3. Roer of klop met een deegklopper of houten lepel de zachte boter en het ei tot een gladde massa.
4. Voeg hieraan de poedersuiker, melk en het vanille-extract toe en klop weer goed tot je een mooi glad beslag hebt.
5. Voeg bloem, cacao en bakpoeder toe aan het botermengsel en roer tot het mengsel een geheel is.
6. Voeg vervolgens de geraspte 100 % pure chocolade toe.
7. Roer weer door tot alles samenkomt en je een mooi glad koekjesdeeg hebt. (dit duurt niet langer dan 30 seconden.)
8. Wikkel het deeg in plastic folie, druk tot een platte schijf voor makkelijk uitrollen en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.


9. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Als je nu een versiering wilt aanbrengen druk je een koekstempel voorzichtig in het deeg.
10. Snijd de koekjes uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
11. Bak de koekjes in 12 tot 14 minuten gaar ( afhankelijk van je oven ). Met deze chocoladekoekjes is het erg moeilijk om te zien of ze perfect gebakken zijn, dus het kan een paar keer bakken betekenen om achter je eigen optimale baktijd te komen.
12. Haal de koekjes uit de oven, laat ze op de bakplaat een paar minuten afkoelen en leg ze vervolgen op een rooster om volledig af te koelen.

13. Maak de vulling door de poedersuiker met de zachte boter, melk en vanille-extract tot een glad mengsel te kloppen.
14. Bespreid de helft van de koekjes royaal met de vulling en druk een tweede koekje er bovenop.

Deze koekjes kun je ook goed in de vriezer bewaren, zowel met als zonder vulling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten