Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
donderdag 15 februari 2018
Romige doperwtenpuree met munt en limoen
Bereidingstijd: 15 min
Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)
* 250 g diepvriesdoperwten
* 2 el crème fraîche
*1 limoen, alleen het sap
* Paar blaadjes verse munt
* extra vierge olijfolie
* zeezout en peper uit de molen
* blender of staafmixer
Stappenplan:
1. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook.
2. Voeg de doperwten toe en kook ze enkele minuten totdat ze gaar zijn maar nog wel hun mooie groen kleur hebben behouden.
3. Giet de doperwten af en doe ze samen met de munt, crème fraîche, een scheutje olijfolie en het sap van een halve limoen in de blender.
4. Pureer tot een gladde puree.
5. Proef de puree en voeg naar smaak eventueel wat extra limoensap, crème fraîche en zout en peper toe.
6. Schep de puree in een mooi schaaltje, druppel er nog wat olijfolie overheen en serveer direct.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten