donderdag 15 februari 2018

Romige doperwtenpuree met munt en limoen


Bereidingstijd: 15 min

Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

250 g diepvriesdoperwten
2 el crème fraîche
*1 limoen, alleen het sap
Paar blaadjes verse munt
* extra vierge olijfolie
zeezout en peper uit de molen
* blender of staafmixer


Stappenplan:

1. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook.
2. Voeg de doperwten toe en kook ze enkele minuten totdat ze gaar zijn maar nog wel hun mooie groen kleur hebben behouden.
3. 
Giet de doperwten af en doe ze samen met de munt, crème fraîche, een scheutje olijfolie en het sap van een halve limoen in de blender.
4. 
Pureer tot een gladde puree.
5. Proef de puree en voeg naar smaak eventueel wat extra limoensap, crème fraîche en zout en peper toe.
6. Schep de puree in een mooi schaaltje, druppel er nog wat olijfolie overheen en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten