donderdag 16 november 2017

Kerriesoep met rijst en ei



Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

* 100 gr zilvervliesrijst
4 eieren
2 uien
2 preien
1 lente-ui
2 teentjes knoflook
4 tl kerrie
1 tl kurkuma
1/2 tl nootmuskaat
25 gr boter
3 el (spelt)bloem
1,2  liter water
1 bouillonblokje
100 ml (plantaardige) room
peper
* zout
optioneel; sambal

+ 3 pannen; waarvan 1 soeppan, vergiet

Stappenplan:
1. Doe ruim water in een pan en breng dit aan de kook.
2. Voeg de zilvervliesrijst toe en kook in zo’n 20 minuten beetgaar.
3. Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
4. Verwijder het buitenste blad van de prei en snij in ringen.
5.Was de prei in een vergiet onder de kraan.
6. Zet de soeppan op het vuur en laat de boter in de pan smelten. Voeg dan de ui toe en fruit deze aan. 7. Pers de knoflook uit in de pan en bak deze even zachtjes aan.
8. Voeg de prei toe en schep door. Laat zachtjes meebakken.

9. Doe de bloem in de pan en doe nu ook de kerrie, kurkuma en nootmuskaat erbij.
10. Schep het mensel goed om, er mogen geen klontjes achterblijven.
11. Schenk het water in delen in de pan en roer tussendoor. Voeg nu ook het bouillonblokje toe.

12. Laat de kerriesoep zo’n 15 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig even door.
13. Kook de eieren in 6 minuten hard.

14. Giet de rijst af en laat even uitlekken in het vergiet.
15. Voeg daarna toe aan de kerriesoep en roer door. Het vuur mag aanblijven, maar wel zacht.
16. Schenk de room bij de soep, en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel sambal.
17. Pel de eieren en snijd deze in stukjes.
18. Verwijder het buitenste blad van de lente-ui en snijd deze in ringen.
19. Garneer de kerriesoep met de rijst. het ei en de ui.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten