Hoi, ik ben Mylèn, 36 jaar en woonachtig in Hilversum. Op mijn 6e ben ik 2 keer geopereerd aan een goedaardige hersentumor. Hierdoor heb ik een Niet Aangeboren hersenletsel opgelopen. Door dit hersenletsel heb ik moeite met dubbeltaken uitvoeren en met het overzicht houden. Mijn hobby's zijn koken en bakken. Op mijn Blog deel ik mijn stapsgewijs uitgeschreven recepten. Deze heb ik deze een aantal jaar geleden samen met een ergotherapeut uitgeschreven. Regelmatig voeg ik nieuwe recepten toe.
donderdag 16 november 2017
Kerriesoep met rijst en ei
Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)
* 100 gr zilvervliesrijst
* 4 eieren
* 2 uien
* 2 preien
* 1 lente-ui
* 2 teentjes knoflook
* 4 tl kerrie
* 1 tl kurkuma
* 1/2 tl nootmuskaat
* 25 gr boter
* 3 el (spelt)bloem
* 1,2 liter water
* 1 bouillonblokje
* 100 ml (plantaardige) room
* peper
* zout
* optioneel; sambal
+ 3 pannen; waarvan 1 soeppan, vergiet
Stappenplan:
1. Doe ruim water in een pan en breng dit aan de kook.
2. Voeg de zilvervliesrijst toe en kook in zo’n 20 minuten beetgaar.
3. Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
4. Verwijder het buitenste blad van de prei en snij in ringen.
5.Was de prei in een vergiet onder de kraan.
6. Zet de soeppan op het vuur en laat de boter in de pan smelten. Voeg dan de ui toe en fruit deze aan. 7. Pers de knoflook uit in de pan en bak deze even zachtjes aan.
8. Voeg de prei toe en schep door. Laat zachtjes meebakken.
9. Doe de bloem in de pan en doe nu ook de kerrie, kurkuma en nootmuskaat erbij.
10. Schep het mensel goed om, er mogen geen klontjes achterblijven.
11. Schenk het water in delen in de pan en roer tussendoor. Voeg nu ook het bouillonblokje toe.
12. Laat de kerriesoep zo’n 15 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig even door.
13. Kook de eieren in 6 minuten hard.
14. Giet de rijst af en laat even uitlekken in het vergiet.
15. Voeg daarna toe aan de kerriesoep en roer door. Het vuur mag aanblijven, maar wel zacht.
16. Schenk de room bij de soep, en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel sambal.
17. Pel de eieren en snijd deze in stukjes.
18. Verwijder het buitenste blad van de lente-ui en snijd deze in ringen.
19. Garneer de kerriesoep met de rijst. het ei en de ui.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten