vrijdag 7 april 2017

Spaghetti met avocado en hüttenkäse



Wat heb je nodig (voor 3 personen):
250 gram volkoren spaghetti
1 ui
2 tenen knoflook
* 125 gram champignons
100 gram spinazie
* 1 avocado (100 gram)
100 gram hüttenkäse
sap van 1/2 citroen
peper en zout
300 gram kabeljauw
30 gram Parmezaanse kaas
Stappenplan:
1. Zet een pannetje met water op voor de spaghetti. Zodra deze kookt, voeg je de spaghetti toe en kook je hem al dente naar smaak.
2. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze in een eetlepel olijfolie.
3. Snijd de champignons in kwarten, voeg deze toe aan de ui en bak op laag vuur gaar.
4. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
5. Prak de avocado fijn met een vork, roer deze samen met de hüttenkäse en citroen door de groenten. 6.Breng  het geheel op smaak met flink wat peper en zout.
7. Wanneer de spaghetti klaar is, giet je deze af maar bewaar je een heel klein beetje van het kookvocht.
8. Schep de spaghetti door de groenten en doe er eventueel een beetje kookvocht bij om het wat makkelijker te roeren en smeuïger te maken.
9. Verhit in een koekenpan wat roomboter op hoog vuur en bak de kabeljauw in een paar minuten gaar.
Schep de spaghetti op de borden en leg de kabeljauw er bovenop. Garneer eventueel met wat Parmezaanse kaas.

BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie posten