Wat heb je nodig:
* 6 grote uien, in dunne ringen
* 500 ml. kokend water
* klontje bakboter
* scheutje olijfolie
* grote koekepan of hapjespan.
* waxinelichtje en een aansteker
Stappenplan:
1. Pel de uien en snijd deze in dunne ringen. ( Om minder last te hebben van prikkende en tranende ogen kun je het waxinelichtje aansteken. Dit zorgt ervoor dat de zwavel die vrijkomt bij het snijden van de uien verbrandt en zo niet meer je ogen kan bereiken.)
* scheutje olijfolie
* grote koekepan of hapjespan.
* waxinelichtje en een aansteker
Stappenplan:
1. Pel de uien en snijd deze in dunne ringen. ( Om minder last te hebben van prikkende en tranende ogen kun je het waxinelichtje aansteken. Dit zorgt ervoor dat de zwavel die vrijkomt bij het snijden van de uien verbrandt en zo niet meer je ogen kan bereiken.)
2. Kook de uien in het water zacht in 10 minuten.
3. Giet het water af en smelt de boter en olie samen in de pan.
4. Zet het vuur laag ( op stand 2 of 3) en laat de ui een uur bakken.
3. Giet het water af en smelt de boter en olie samen in de pan.
4. Zet het vuur laag ( op stand 2 of 3) en laat de ui een uur bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten