Recept maïskoekjes.
Wat heb je nodig:
- 2 kleine blikjes Bonduelle maïs ( verkrijgbaar bij de supermarkt)
- 1 of 2 eieren
- 2 eetlepels bloem
- een ruime hoeveelheid kokosolie ( verkrijgbaar bij een Toko of oosterse supermarkt)
Keukengerei:
- een diepe pan of wok
- een schuimspaan
- keukenpapier om de koekjes op uit te laten lekken
- een blender of keukenmachine om de ingrediënten te mengen
Wat heb je nodig:
- 2 kleine blikjes Bonduelle maïs ( verkrijgbaar bij de supermarkt)
- 1 of 2 eieren
- 2 eetlepels bloem
- een ruime hoeveelheid kokosolie ( verkrijgbaar bij een Toko of oosterse supermarkt)
Keukengerei:
- een diepe pan of wok
- een schuimspaan
- keukenpapier om de koekjes op uit te laten lekken
- een blender of keukenmachine om de ingrediënten te mengen
Bereiding:
1. Giet de blikjes maïs af in een zeef en doe de maïs in de blender of keukenmachine.
2. Doe de eieren in de keukenmachine en voeg ook de 2 eetlepels bloem toe.
3. Mix de ingrediënten tot een massa.
4. Smelt een grote hoeveelheid kokosolie in de pan zodat je de koekjes kunt frituren.
5. Laat de olie goed heet worden.
6. Schep met een eetlepel steeds een lepel in de olie en bak de koekjes goudbruin. Wel af en toe omdraaien.
7. Schep de koekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten