zaterdag 6 september 2025

Chili con carne



Wat heb je nodig ( voor 4 personen):

*
400 gr. tomatenblokjes uit blik
* 400 gr. rundergehakt
* 400 gr. kidneybonen
* 1 groene 
jalapeño peper, fijngehakt, zaadlijsten verwijderd
* 3 stengels bleekselderij, in have maantjes
* 3 wortels, in plakjes
* 4 teentjes knoflook. geperst
* 2 grote uien, gesnipperd
* 2 eetlepels tomatenpuree
* flinke scheut rode wijn
* 500 ml. runderbouillon
* 1 tl. chilipoeder
1 tl. pul biber poeder ( milde turkse peper) 
* 1 tl. paprikapoeder
* 1 steranijs
* 1 kaneelstokje
* gehakte koriander 

* stokbroodje
* kruidenboter

Stappenplan:
1.
Haal het bakje kruidenboter uit de koelkast zodat de boter op kamertemperatuur kan komen. 
2. Snijd de peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. 
3. Snijd de bleekselderij en en wortel in plakjes en zet opzij. 
4. Pers de knoflook uit en fruit deze samen met de pepertjes en de ui in een grote pan glazig.
5. Bak de tomatenpuree kort mee.
6. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. 
7. Schenk een flinke scheut rode wijn bij het gehakt en laat dit verdampen. 
8. Voeg de runderbouillon, de chilipoeder, cayennepeper, paprikapoeder, steranijs en het kaneelstokje toe en laat dit op halfhoog vuur voor de helft inkoken. 
9. Voeg de uitgelekte bonen, wortel en bleekselderij toe en laat het geheel nog 10 min. koken 
10. Roer de gehakte koriander door de chili en serveer het gerecht met een stukje stokbrood met kruidenboter.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten