zondag 21 september 2025

Bananenbrood

 



Wat heb je nodig:
250 gr. bloem
50 gr. kristalsuiker + 2 eetlepels extra voor de onder- en bovenkant
2 eieren
2 overrijpe bananen
2 appels  ( 1 geraspt en 1 in plakjes gesneden)
4 el. appelmoes
3 tl. bakingsoda
scheutje appelciderazijn
3 tl. kaneel + extra om de onder - en bovenkant mee te bestrooien
3 tl. citroengraspoeder

klontje boter om het bakblik mee in te vetten
bakpapier
* cakeblik


een handmixer of een keukenmachine
een rasp

Stappenplan:
1. Verwarm de oven voor op 180°c
2. 
Vet het bakblik in met boter en bekleed het met bakpapier.
3. Vet het bakpapier in met de resterende boter
4. Rasp de appel en snijd de andere appel in dunne plakken. 
5. Strooi wat suiker en kaneel op de bodem van het bakblik. 
6. Leg hierop de helft van de gesneden appel.
5. Pureer de geraspte appel en bananen in de keukenmachine.
6. Meng de appelciderazijn en de bakingsoda door elkaar in een kommetje en zet apart.
7. Voeg alle andere ingrediënten toe aan de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien tot je een mengsel hebt.
8. Doe het appelciderazijn en bakingsoda mengsel bij het mengsel in de kom van de keukenmachine en laat deze nog even kort draaien.
9. Stort het deegmengsel in de met bakpapier beklede cakevorm en leg de restende appel erbovenop.
10. Bestrooi de bovenkant met wat suiker en kaneel en bak deze in het midden van de oven in 45 
minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten